Am avut o întrevedere cu E.S. Thomas Baekelandt, Ambasador al Regatului Belgiei în Republica Moldova

Am avut o întrevedere cu E.S. Thomas Baekelandt, Ambasador al Regatului Belgiei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, în legătură cu încheierea mandatului la Chișinău.

Am abordat mai multe subiecte cu privire la situația din politica internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-belgiene.

Am apreciat activitatea prodigioasă a dlui Ambasador în țara noastră pe parcursul mandatului, precum și contribuția adusă la consolidarea relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun.

Am exprimat recunoștință pentru susţinerea constantă acordată țării noastre menționînd că mizăm și în continuare pe sprijinul Belgiei în eforturile de modernizare şi dezvoltare a Republicii Moldova.

În alt context am vorbit despre situația politică actuală din țară, subliniind faptul că este o perioadă foarte importantă pentru Republica Moldova iar susținerea internațională și consensul intern, ne oferă o șansă foarte bună pentru dezvoltarea țării pe care o vom valorifica pe deplin.

Am reiterat faptul că instituția prezidențială continuă să promoveze o politică externă echilibrată, să construiască relații de bună cooperare atît cu țările din Est, cît și din Vest.

În final, mi-am exprimat convingerea că raporturile bilaterale vor continua să se dezvolte dinamic şi în cadrul activităţii noului Ambasador.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.