Am avut o întrevedere cu doamna Ana Maria Mihaescu, consultant al firmei Energo Continent

Am avut o întrevedere cu doamna Ana Maria Mihaescu, consultant al firmei Energo Continent, care dezvoltă un parc eolian de 120 de MW în sudul Republicii Moldova.

Proiectul a fost inițiat în 2010 în colaborare cu Fondul de Investiții InfraVentures al IFC – divizia de investiție a Băncii Mondiale și are ca scop producerea energiei eoliene. Producția anuală a acestui proiect poate asigura circa 15% din consumul anual de energie al Republicii Moldova.

Energo Continent, în cazul în care va primi confirmarea că proiectul se încadrează în continuare în Strategia energetică a Republicii Moldova, va finaliza demersurile de atragere a investitorilor strategici în finanțarea și implementarea proiectului.

Am salutat intențiile investitorului, menționînd interesul Republicii Moldova pentru promovarea proiectelor de energie regenerabilă. Am dat asigurări că voi susține realizarea acestui proiect.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.