Am avut o întrevedere cu dna Phumzile Mlambo-Ngcuka, Subsecretar general ONU

Am avut o întrevedere cu dna Phumzile Mlambo-Ngcuka, Subsecretar general ONU, Director executiv UN Women, care se află în vizită în Republica Moldova.

Am declarat că asigurarea egalităţii de gen şi abilitarea femeilor se regăsesc în lista priorităţilor instituției prezidențiale.

Am convingerea că acest lucru nu trebuie să se manifeste prin declarații, dar prin fapte. Drept exemplu concret de încredere, am menționat preluarea doamnei Zinaida Greceanîi, care a fost cel mai bun prim-ministru din istoria Republicii Moldova, a funcției de președinte al Partidului Socialiștilor, șefia căruia am avut onoarea să o dețin pînă la accederea în funcția de președinte al țării. De asemenea, susținerea Irinei Vlah, care a învins în funcția de bașcan al Găgăuziei în pofida tuturor stereotipurilor la acel moment. Totodată, un număr semnificativ de femei fac parte din echipa de consilieri prezidențiali și Aparatul Președintelui Republicii Moldova.

Astăzi femeile ocupă diverse funcții în structurile aparatului central și autorităților locale, conduc întreprinderi, primării, desfășoară multiple activități cu caracter social și voluntariat. Acest lucru trebuie continuu încurajat. Cel mai important este faptul că ele reușesc să comaseze activitățile de serviciu cu cele de familie, să fie pilonul de bază al educației și grijii căminului familial, pentru care merită cele mai înalte aprecieri.

Am reiterat faptul că instituția prezidențială este deschisă pentru dialog cu UN Women în realizarea sarcinilor cheie orientate spre sporirea participării femeilor în viaţa publică, în procesul decizional şi în funcţii de conducere.

Am mulțumit pentru numeroasele proiecte care au fost implementate pînă în prezent și susțin pe deplin proiectele și programele care vor fi realizate în continuare cu suportul organizației.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.