Am avut o întrevedere cu delegația germană a Asociației pentru Europa de Sud-Est (SOG)

Am avut o întrevedere cu delegația germană a Asociației pentru Europa de Sud-Est (SOG), condusă de dl Hansjörg Brey, directorul executiv al acestei asociații, care se află în Moldova într-o vizită de documentare. La întrevedere a participat și E.S. Julia Monar, Ambasador al Republicii Federale Germania la Chișinău.

În cadrul întrevederii am salutat împlinirea a 25 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germania. Pledez pentru amplificarea dialogului moldo-german în toate domeniile de interes comun. Mi-am exprimat convingerea că deschiderea în acest an a consulatelor onorifice ale RM din München şi Stuttgart va impulsiona semnificativ cooperarea bilaterală.

Am discutat mai multe subiecte cu privire la politica internă şi externă a țării, acordînd o deosebită atenție situației socio-economice din țară, conflictului Transnistrean și altele.

Am exprimat recunoștință pentru sprijinul politic constant al Germaniei în procesul de reglementare transnistreană și am salutat eforturile președinției germane în vederea reluării negocierilor în formatul „5+2” după o pauză de 2 ani şi în adoptarea Declaraţiei cu privire la negocierile de reglementare a conflictului transnistrean în formatul ”5+2”.

În alt context am accentuat asupra existenței unui potențial de cooperare enorm între statele noastre, in special în domeniul comercial-economic, care trebuie valorificat la justa valoare.

Pledez pentru atragerea investitorilor germani în economia naţională. În acest sens am propus organizarea în cel mai scurt timp a unui Forum economic moldo-german.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.