Am avut o întrevedere cu delegația Departamentului de Stat SUA, condusă de Jorgan K. Andrews

Am avut o întrevedere cu delegația Departamentului de Stat SUA, condusă de Jorgan K. Andrews, Asistentul Adjunct al Secretatului de Stat din cadrul Biroului pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii și Alan Purcell, Asistent Adjunct al Secretarului de Stat din cadrul Biroului pentru Democrație, Drepturile Omului și Muncă. La întrevedere a participat și Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereck J. Hogan.

În cursul dialogului am discutat aspecte ale colaborării bilaterale în mai multe domenii de interes reciproc, inclusiv consolidarea statului de drept și a bunei guvernări, implementarea reformelor etc. Am reiterat că Dialogul strategic stabilit între țările noastre oferă cadrul necesar pentru consolidarea în continuare a cooperării bilaterale dintre Republica Moldova şi SUA și am salutat activitatea grupurilor de lucru instituite în cadrul Dialogului strategic.

Am exprimat gratitudine pentru sprijinul SUA în promovarea reformelor în domeniul justiției, combaterea corupției, în consolidarea capacităților instituționale ale ministerelor și agențiilor din Republica Moldova.

Am subliniat că implementarea reformei justiției și lupta cu corupția este o prioritate pentru actuala guvernare. Am menționat că aceste obiective majore vor fi realizate consecvent și transparent, conform unui model acceptat de partenerii externi, societatea civilă, profesioniștii din sistem, precum și de forțele politice – guvern și opoziție.

Am dat asigurări că actuala guvernare este fermă în decizia de ași onora toate angajamentele asumate de Republica Moldova față de partenerii externi.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.