Am avut o întrevedere cu delegația chineză, condusă de dl Zhang CHUNXIAN

Am avut o întrevedere cu delegația chineză, condusă de dl Zhang CHUNXIAN, membrul Biroului Politic al Comitetului Central CPC, Vicepreședintele Grupului de Conducere al Partidului CPC al Republicii Populare Chineze.

Am salutat marcarea a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Populară Chineză.

În cadrul întrevederii am discutat în detalii evoluția relațiilor dintre state, starea actuală a relațiilor bilaterale, dar și subiecte cu privire la consolidarea și extinderea relațiilor de cooperare în mai multe domenii de interes comun.

Am invitat mediul de afaceri chinez, dar și instituțiile statului să examineze oportunitatea implicării active în proiectele și programele naționale de infrastructură pentru Republica Moldova.

Am stabilit o agendă comună de acțiuni imediate în ceea ce privește colaborarea la nivel de partide, la eveniment fiind prezentă doamna Zinaida Greceanîi, președintele PSRM, ex-prim-ministru al Republicii Moldova.

Am transmis invitația oficială să viziteze Republica Moldova dlui Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze în cel mai scurt timp posibil și am acceptat cu plăcere o vizită reciprocă în Republica Populară Chineză, la summit-ul internațional ”Drumul mătăsii”.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.