Am avut o întrevedere cu delegația Camerei de Comerț și Industrie din orașul Isfahan (Republica Islamică Iran)

Am avut o întrevedere cu delegația Camerei de Comerț și Industrie din orașul Isfahan (Republica Islamică Iran), care se află în Republica Moldova la invitația mea personală, pe care am lansat-o în cadrul celor două vizite ale mele în Republica Islamică Iran, pe parcursul anului 2017. Scopul aflării oficialilor iranieni în țara noastră constă în fortificarea relațiilor comercial-economice dintre statele noastre.

În cadrul dialogului am menționat existența unui potenţial enorm pentru dezvoltarea raporturilor comerciale între ambele ţări și am atras atenția asupra oportunităților de colaborare în diverse domenii, în special, cel investițional, agroindustrial, financiar–bancar, transportului, turismului, industriei prelucrătoare de metale ș.a.

Am încurajat participarea companiilor iraniene în activitatea zonelor economice libere și a parcurilor industriale din RM, care oferă condiții atractive pentru investitorii străini.

Mi-am exprimat convingerea că vizita delegației iraniene în țara noastră va impulsiona dialogul dintre statele noastre și va conduce la aprofundarea relaţiilor moldo-iraniene în interesul ambelor popoare.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.