Am avut o întrevedere cu delegația Adunării Parlamentare a OSCE

Am avut o întrevedere cu delegația Adunării Parlamentare a OSCE în frunte cu Președintele acesteia, dl. Gheorghe Țereteli, care se află într-o vizită oficială în țara noastră. La întrunire au participat Secretarul General al AP OSCE, dl. Roberto Montella, și Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, dl. Michael Scanlan.

Am abordat un spectru larg de probleme ce țin de politica internă și externă a Republicii Moldova, dar și perspectivele reglementării conflictului transnistrean.

Am discutat despre situația în politica internă privind rezultatele alegerilor anticipate ale Primarului General al capitalei, în contextul alegerilor ordinare parlamentare ce vor avea loc la sfîrșitul anului.

De asemenea, am vorbit despre aspectele actuale ale soluționării conflictului transnistrean privind soluționarea problemelor sociale, umanitare și a transportului. Totodată, am menționat că rezoluția Adunării Parlamentare a ONU, adoptată recent, este una contraproductivă și agravează procesul de negocieri.

Am mulțumit Misiunii OSCE în Republica Moldova pentru asistența în promovarea funcționării autonomiei Găgăuziei în interiorul Moldovei, conform Legii din 1994, și în elaborarea modificărilor în legislație ce țin de statutul și activitatea UTA Găgăuzia.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.