Am avut o întrevedere cu Consiliul Bătrînilor din Găgăuzia

Am discutat despre situația din regiune și din țară. Am făcut un bilanț al activității Comitetului executiv al Găgăuziei. Apreciez înalt rezultatele pe care le-a obținut Autonomia împreună cu Bașcanul Irina Vlah în domeniul economic și social. Pe parcursul anului au fost inițiate și implementate mai multe proiecte importante pentru regiune.

Am discutat obiectivele pentru 2018. Am menționat importanța majoră pe care o au alegerile parlamentare pentru Republica Moldova. Consider că Autonomia Găgăuză trebuie să fie reprezentată destoinic în noul Parlament al ţării.

Totodată, am reiterat poziţia referitor la necesitatea adoptării pachetului de legi privind Găgăuzia. Sunt de părere că acestea trebuie să fie adoptate doar în varianta în care au fost elaborate de grupul de lucru mixt al Parlamentului Moldovei şi Adunării Populare a Găgăuziei.

Le-am adresat participanților la întrevedere felicitări cu prilejul sărbătorilor de iarnă, pace și prosperitate în anul care vine.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.