Am avut o întrevedere cu Consiliul Bătrînilor din Găgăuzia care are reprezentanți în toate localitățile regiunii

Am abordat mai multe subiecte cu privire la situația actuală din UTA Găgăuzia și din țară. Am fost informat despre activitatea Comitetului executiv al Găgăuziei și am apreciat înalt rezultatele pe care le-a obținut Autonomia sub conducerea Bașcanului Irina Vlah în mai multe domenii, în special, în cel social și economic. Pe parcursul anului curent au fost inițiate și implementate cu succes mai multe proiecte importante pentru regiune.

Am discutat obiectivele pentru anul 2019. Am menționat importanța majoră pe care le au atît alegerile bașcanului cît și alegerile parlamentare. Menționez că în cadrul întrevederii cu reprezentanții Consiliul Bătrînilor din Găgăuzia care a avut loc anul trecut, am propus includerea pe listele socialiștilor, în primii zece candidați, a unui reprezentant al Consiliului. Astăzi a fost înaintată și susținută unanim candidatura dnei Checsal Ivanna, actual deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei.

Totodată, împreună cu colegii din partid, am convenit ca 1/3 din listele partidului proprezidențial PSRM să fie reprezentanți ai altor etnii, decît moldoveni.

Le-am urat participanților la întrevedere felicitări cu prilejul sărbătorilor de iarnă, pace și prosperitate în anul care vine.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.