Am avut o întrevedere cu conducerea raionului Telenești

În cadrul vizitei de lucru la Telenești am avut o întrevedere cu conducerea raionului în incinta consiliului raional.
999948A0-8030-4308-BEDB-AAE09FADCC7D-300x200 Am avut o întrevedere cu conducerea raionului Telenești

Una dintre principalele probleme abordate de președintele raionului, Mariana Ombun a vizat gazificarea raionului. Din cele 54 de localități, doar 21 sunt conectate la gazoduct. Ținând cont de bugetul auster al consiliului raional, s-a solicitat sprijinul autorităților statului în construcția de mai departe a conductei de presiune înaltă Chiștelnița – Ordășei, lucrările căreia au fost demarate în anul 2007, dar n-au fost finalizate din lipsa de surse financiare.

Totodată, conducerea raionului mizează pe susținerea actualei guvernări în renovarea drumului Clișova-Suhuluceni – Leușeni – Verejeni (22 km). Suma totală a proiectului constituie 89 mil. lei, din care au fost valorificate doar 21 milioane. De asemenea se dorește implementarea proiectelor de construcție a tronsonului de drum Țînțăreni – Chiștelnița – Ignăței – Trifești, a stației de tratare a apelor uzate pentru locuitorii satelor Suhuluceni și Coropceni, dotarea spitalului raional cu aparataj necesar și altele. 

Am subliniat, că dezvoltarea regiunilor țării este una din grijile permanente ale conducerii țării și vom acorda tot sprijinul posibil în soluționarea problemelor abordate.

În semn de apreciere pentru munca îndelungată și prodigioasă în organele administrației publice locale și pentru contribuție la sporirea eficienței activității acestora, am conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de funcționari publici din raionul Telenești.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.