Am avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Extindere, domnul Olivér Várhelyi

În finalul vizitei de lucru la Bruxelles am avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Extindere, domnul Olivér Várhelyi.

Am subliniat importanța continuării dialogului bilateral cu Uniunea Europeană, reafirmînd atașamentul Republicii Moldova față de cursul de integrare europeană la capitolul implementarea Acordului de Asociere și punerea în aplicare a celor mai importante reforme în interesul cetățenilor în privința cărora țara noastră și-a asumat angajamente internaționale. Am reiterat că actuala conducere a țării este fermă în decizia de a continua promovarea politicii externe echilibrate dintre Est și Vest, în baza intereselor naționale.

88095804_4149968428362464_7403456782787411968_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=110474&_nc_ohc=RAVBl0mKziUAX85Z-jn&_nc_ht=scontent.fkiv1-1 Am avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Extindere, domnul Olivér Várhelyi

Am relevat determinarea conducerii țării de a continua lupta împotriva corupției și reformarea sistemului justiției, ținînd cont de evaluările și recomandările experților Consiliului Europei și Grupului de State contra Corupției (GRECO), precum și cele ale Uniunii Europene.

Suplimentar, am confirmat intenția autorităților de a dinamiza investigarea cauzelor penale de mare rezonanță, în special, a celei privind furtul miliardului, inclusiv inițierea recuperării mijloacelor bănești și urmăririi persoanelor implicate în această fraudă, care se află peste hotare.

În altă ordine de idei, am subliniat disponibilitatea autorităților legislative și executive ale Republicii Moldova de a desfășura întîlniri directe cu conducerea Comisiei Europene pentru a informa partenerii noștri, în mod obiectiv și detaliat, despre prioritățile politicii interne și externe a țării.

Am discutat cu domnul Várhelyi cooperarea cu Fondul Monetar Internațional. În special, am menționat finalizarea cu succes a programului 2016-2020, care expiră la 20 martie, confirmînd disponibilitatea Republicii Moldova de a iniția negocierile pentru următorul program.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.