Am avut o întrevedere cu co-raportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Am avut o întrevedere cu co-raportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis (Lituania) și Maryvonne Blondin (Franța).

Am informat partenerii europeni despre situația actuală în Republica Moldova. Am relatat despre criza instituțională care constă în acțiuni ostile din partea coaliției de guvernare față de Președinția Republicii Moldova. Am explicat că șeful statului a fost ales direct de popor și se bucură de încredere din partea acestuia, astfel fiind confirmată legitimitatea instituției.

La capitolul combaterii corupției, libertății presei sau reformei justiției, situația în țară e mult mai proastă decât acum 9 ani. Am subliniat că anume din acest motiv gradul de încredere a populației Republicii Moldova în Uniunea Europeană a căzut aproape de două ori, după ce actuala alianță ”pro-europeană” a venit la putere, în 2009.

Co-raportorii APCE au afirmat că instituția europeană intenționează să acorde ajutor pentru dezvoltarea țării noastre. Am mulțumit partenerilor europeni, dar i-am îndemnat să ne ajute în realizarea și implementarea unor reforme adevărate în domeniul justiției.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.