Am avut o întrevedere cu Binali Yildirim, Prim-ministrul Republicii Turcia

În cadrul întrevederii am menționat evoluţia ascendentă a dialogului bilateral, care a condus la crearea condițiilor optimale pentru extinderea cooperării bilaterale în diverse domenii.

Vorbind despre colaborarea comercial-economică, am subliniat că Turcia este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai Moldovei şi ne dorim ca economia țării noastre să rămînă o destinaţie atractivă pentru businessul turcesc. Am pledat pentru valorificarea deplină a potențialului existent de colaborare, în beneficiul ambelor state.

Am exprimat gratitudine părții turce pentru suportul acordat în implementarea a zeci de proiecte sociale în țara noastră, inclusiv în autonomia găgăuză. În context, am specificat că mizăm pe continuitatea suportului acordat pentru proiectele cu impact regional, în special prin intermediul Agenţiei turce pentru colaborare internațională şi dezvoltare (TIKA).

În mod special am mulțumit, pentru asistenţa financiară oferită de Guvernul Republicii Turcia la renovarea sediului instituției prezidențiale, subliniind că vom fi bucuroși de prezența dlui Recep Tayyip Erdoğan, Preşedintele Republicii Turcia la inaugurarea clădirii Preşedinţiei Republicii Moldova.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.