Am avut o întrevedere cu Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European

Am discutat cu Dl Tajani despre scrutinul electoral prezidențial, despre legislația electorală, despre colaborarea interpalamentară, subiecte ce țin de reformele care trebuie implementate la Chișinău, despre scenariile posibile privind soluționarea subiectului transnistrean.

Dl președinte a menționat că structurile europene și în special Parlamentul European au apreciat înalt modalitatea cum s-au desfășurat alegerile prezidențiale, menționînd faptul că acestea au întrunit standardele internaționale, fiind libere, democratice și corecte. Am primit cu plăcere felicitările personale cu ocazia numirii în funcție.

Dl Tajani, fiind și dumnealui nou ales în funcție, pînă acum niciodată nu a fost în Republica Moldova, în acest sens i-am făcut o invitație oficială de a vizita țara noastră și, concomitent, cu plăcere am acceptat să ne vedem și la Roma, Italia, țara de origine a dlui președinte.

Am avut impresia că ne cunoaștem de o viață. Sînt sigur că vom fi buni prieteni. Din întrevederele pe care le-am avut pînă acum, vă pot asigura de faptul că vom comunica eficient atît la Est, cît și în Vest. Asta ne deosebește de cei care sînt acum la guvernare.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.