Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze

Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Georgiei în Republica Moldova, Merab Antadze, în legătură cu încheierea mandatului diplomatului la Chișinău.

I-am mulțumit Ambasadorului pentru contribuția substanțială în dezvoltarea relațiilor moldo-georgiene, pentru consolidarea prieteniei tradiționale a popoarelor noastre, consfințită prin religia ortodoxă. În context, am subliniat faptul că Republica Moldova este interesată de continuarea și impulsionarea contactelor bilaterale în diferite domenii care prezintă interes reciproc.

Totodată, am constatat valorificarea insuficientă a potențialului comercial-economic și am pledat pentru aprofundarea relațiilor în domeniul respectiv. De asemenea, am discutat despre necesitatea organizării celei de-a doua ședințe a Comisiei interguvernamentale și a desfășurării în marja acesteia a unui business-forum.

În același timp, am remarcat interacțiunea activă cu Georgia pe diverse platforme, inclusiv în cadrul proiectului „Parteneriat Estic”, ONU, OSCE, Consiliul Europei etc. De asemenea, statele noastre colaborează activ la nivel de parlamente.

În mod special, am menționat că Republica Moldova, la fel ca și Georgia, a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, fapt pentru care optăm pentru efectuarea unui schimb de experiență în ce privește implementarea acestui document, inclusiv a Acordului de Liber Schimb (DCFTA).

La finele întrevederii, i-am dorit dlui Antadze succese în activitatea pe care o va desfășura în continuare, exprimîndu-mi încrederea că noul ambasador al Georgiei de asemenea va contribui la consolidarea prieteniei și colaborării dintre țările noastre.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.