Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit

Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit.

În cadrul dialogului, am abordat mai multe subiecte despre situația politică din ţară, dar și despre relațiile bilaterale moldo-americane.

Am vorbit în detaliu despre scenariile posibile în legătură cu desfășurarea și organizarea alegerilor locale și a celor parlamentare din acest an.

De asemenea, am discutat despre vizita pe care preconizez s-o întreprind în SUA în perioada 1-8 iulie curent, la invitația domnului Brian Brown, Președintele Organizaţiei Internaționale pentru Familie.

În cadrul acestei vizite, intenționez să am mai multe întrevederi cu reprezentanți ai Guvernului, membri ai Congresului și conducerii de vîrf a SUA, cu reprezentanții instituțiilor media, dar și cu reprezentanții organizațiilor de experți.

Reiterez faptul că Republica Moldova trebuie să aibă un dialog continuu atît cu Estul, cît și cu Vestul, să dezvolte relații de prietenie, comerciale, bilaterale și multilaterale în interesul țării noastre.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.