Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germane la Chișinău

Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federale Germane la Chișinău, Ulrike Knotz în legătură cu finalizarea mandatului de ambasador în țara noastră.
Am mulțumit diplomatului pentru activitatea fructuoasă pe perioada mandatului său în Republica Moldova, pentru sprijinul constant al Germaniei în toate domeniile de colaborare, inclusiv poziția foarte activă în susținerea integrității teritoriale a statului.

Am exprimat recunoştinţă pentru susținerea politică în procesul de reglementare transnistreană, inclusiv în contextul exercitării preşedinţiei OSCE pe parcursul anului 2016.

Am menționat că pledez pentru consolidarea relaţiilor comercial-economice şi intensificarea schimburilor comerciale cu Germania precum și pentru atragerea investitorilor germani în economia naţională în domenii menite să contribuie la modernizarea ţării noastre.

Am subliniat că rolul Germaniei în regiune și în Republica Moldova este unul major, exprimîndu-mi încrederea că dialogul politic orientat spre beneficiul ambelor popoare va continua.

În semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-germane, am conferit E.S. Ulrike Knotz, distincția „Ordinul de Onoare”.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.