Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei la Chişinău, domnul Masanobu Yoshii

Am salutat consolidarea și extinderea relaţiilor moldo-nipone pe parcursul ultimilor ani, subliniind interesul Republicii Moldova pentru ascensiunea dialogului bilateral și pe viitor.

Am pledat pentru amplificarea cooperării reciproc avantajoase în toate domeniile de interes comun, și în mod special pentru efectuarea schimbului de know-how şi atragerea investițiilor nipone în economia Moldovei.

Am adresat sincere mulțumiri pentru sprijinul constant oferit țării noastre pe parcursul anilor, Japonia fiind unul din cei mai importanți donatori ai Moldovei, după SUA și Uniunea Europeană. Am menționat că mizăm pe această asistență în continuare.

În acest context, am salutat disponibilitatea părții nipone de a participa la realizarea proiectelor de susținere a economiei moldovenești, precum finanțarea procurării autospecialelor pentru pompieri, oferirea unor credite avantajoase pentru modernizarea agriculturii și crearea Centrului Agroalimentar.

Am transmis diplomatului nipon sincere mulțumiri și am apreciat amabilitatea cu care am fost întîmpinat la Ceremonia de Întronare a Maiestăţii Sale Imperiale, Naruhito, eveniment la care delegația Republicii Moldova a participat în luna octombrie curent.

Referindu-mă la schimbările de pe arena politică din Moldova, am ținut să reiterez că actuala guvernare va continua reformele inițiate, va respecta toate angajamentele asumate anterior și va continua să promoveze o politică externă echilibrată.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.