Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov

În cursul dialogului am discutat rezultatele obținute în anul curent în domeniul relațiilor bilaterale, subliniind dinamica ascendentă și perspectivele de aprofundare a acestora, în special, în sfera comercial-economică.

De asemenea, am menționat realizarea la modul practic a înțelegerilor la care am ajuns cu Președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la amnistia migranților moldoveni. În special, am salutat începutul unei largi campanii informaționale și buna desfășurare a activității call-center, unde, zilnic, se adresează sute de cetățeni ai Moldovei.

De asemenea, am discutat despre vizita de lucru în Moldova a unui grup de deputați ai Dumei de Stat a Federației Ruse, condus de vicepreședintele Piotr Tolstoi, care va avea loc în perioada 20-21 decembrie curent. În cadrul acesteia reprezentanții tuturor fracțiunilor Dumei de Stat vor vizita diferite regiuni ale Moldovei, inclusiv Autonomia Găgăuză.

În contextul politicii interne a Republicii Moldova, i-am comunicat diplomatului despre campania electorală care va începe în curând, accentuînd necesitatea organizării unor alegeri parlamentare transparente și corecte.

Referindu-mă la politica externă, am menționat demararea realizării cu succes a strategiei prezidențiale cu privire la stabilirea unor relații echilibrate între Est și Vest, în baza principiului constituțional al neutralității permanente. Am subliniat faptul că partenerii externi manifestă respect față de poziția Administrației Președintelui, astfel realizarea strategiei va continua.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.