Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhameştin

Am făcut un schimb de opinii pe mai multe subiecte din domeniul politicii interne şi externe.

Am discutat modificarea legislației electorale în Moldova. L-am informat pe Ambasadorul Federației Ruse despre întrevederea pe care am avut-o cu deputaţii din partea Partidului Socialiştilor, care au declarat că sprijină în totalitate iniţiativa mea privind trecerea la sistemul electoral mixt, cu respectarea unor recomandări de ordin juridic ale Comisiei de la Veneția.

În alt context, am vorbit despre vizita în Moldova a unei delegații numeroase din Rusia, săptămîna viitoare, cu scopul participării la acțiunile organizate cu prilejul aniversării a XX-a de la crearea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Din delegație vor face parte reprezentanți ai tuturor fracţiunilor Dumei de Stat din FR. Totodată, pentru prima dată în Moldova va sosi o delegaţie a Asociaţiei „Delovaia Rossia”, din care vor face parte mai mulţi oameni de afaceri de succes din Rusia. Business-manii vor vizita cele mai mari întreprinderi moldoveneşti şi vor discuta pe marginea investiţiilor în economia moldovenească.

Totodată, am făcut un schimb de opinii privind mersul reglementării diferendului transnistrean, în contextul ultimelor evenimente.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.