Am avut o întrevedere bilaterală cu Președintele Iranului, Hassan Rouhani

I-am adresat felicitări cu prilejul investirii sale în funcția de președinte și am mulțumit pentru invitaţia de a participa la ceremonia de inaugurare, precum şi ospitalitatea oferită pe parcursul vizitei.

În contextul celebrării în anul curent a aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice, am pledat pentru intensificarea dialogului bilateral prin realizarea unor întrevederi între oficiali de diferit nivel ai statelor noastre. În context mi-am exprimat convingerea că prima acreditare a unui Ambasador al RM în Iran, cu reşedinţa la Baku, dl Gheorghe LEUCĂ, va contribui la intensificarea cooperării multidimensionale moldo-iraniene.

Mi-am exprimat încrederea că vizita pe care am avut-o în februarie curent în Iran și înțelegerile la care s-a ajuns atunci vor impulsiona dialogul dintre statele noastre și va conduce la aprofundarea relaţiilor pragmatice şi de interes comun.

În cadrul discuției, am fost unanimi în opinia că între țările noastre există un potenţial considerabil nevalorificat, cu precădere în domeniul investițional, agroindustrial, energetic, financiar–bancar, a transporturilor, turismului etc.

Am încurajat participarea companiilor iraniene în activitatea zonelor economice-libere și a parcurilor industriale din RM, care oferă condiții atractive pentru investitorii străini și am pledat pentru organizarea în cel mai scurt timp a forumului oamenilor de afaceri din ambele țări, care ar favoriza stabilirea contactelor dintre agenții economici ale ambelor țări.

Am optat pentru organizarea şedinţei Comisiei mixte interguvernamentale moldo-iraniene pentru cooperare comercial-economică, care nu s-a desfășurat din 1995, fapt care va contribui la sporirea schimburilor comerciale şi dinamizarea cooperării sectoriale.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.