Am avut o întrevedere de lucru cu Mihail Sclifos, primarul orașului Criuleni, dar și cu alți reprezentanți ai administrației orășenești

Am discutat chestiuni ce țin de dezvoltarea centrelor raionale. A fost subliniat faptul că localitatea are nevoie de investiții pentru reparația și iluminarea străzilor orașului, reconstrucția blocurilor locative, a parcurilor, stației de epurare și a altor obiecte de menire socială și de infrastructură importante.

116445397_4774778902548077_5998111631372686389_o-300x189 Am avut o întrevedere de lucru cu Mihail Sclifos, primarul orașului Criuleni, dar și cu alți reprezentanți ai administrației orășenești

De asemenea, am vorbit despre deficitul forței de muncă. Am menționat că voi acorda sprijin în soluționarea celor mai acute probleme ale orașului.

Ulterior am avut o întrevedere cu Pavel Spînu, președintele raionului Criuleni, cu membrii conducerii raionului și cu primarii a 11 localități din regiune.

Am discutat diverse probleme ale agenților economici și ale locuitorilor din raion. Astfel, agricultorii sunt îngrijorați de pierderea, în urma secetei, a recoltelor și solicită acordarea unor subvenții în acest sens. Le-am comunicat că Guvernul intenționează să majoreze volumul asistenței oferite fermierilor care au suportat pierderi din cauza condițiilor climaterice nefavorabile.

De asemenea, am vorbit despre necesitatea construcției drumurilor dintre unele sate ale raionului, despre reparația clădirilor unor școli. Totodată, există necesitatea construcției unui azil pentru bătrâni în regiune, trebuie reparate capital și date în exploatare mai multe clădiri abandonate.

Agenții economici locali mai solicită realizarea proiectelor ce prevăd revitalizarea activității economice în raion. Am dat asigurări că voi acorda tot sprijinul posibil în soluționarea problemelor menționate.

Ulterior, am mers pe terenul pe care urmează să fie construită o platformă industrială (parc industrial).

Pe o suprafață de 96 de hectare, lângă drumul internațional M1, se preconizează crearea unor unități de producție, deschiderea a mii de locuri de muncă pentru locuitorii raioanelor Criuleni, Dubăsari, precum și din regiunea transnistreană.

Totodată, crearea de la zero a parcului industrial necesită investiții financiare considerabile. Astfel, doar conectarea la rețelele de gaze și de energie electrică, la sistemul de aprovizionare cu apă și de canalizare, va costa cel puțin 12 milioane de lei. De asemenea, urmează de soluționat mai multe chestiuni de ordin juridic, cum ar fi schimbarea statutului terenului – din cel agricol în cel industrial (pentru construcții).

Am asigurat autoritățile locale de faptul că, conducerea țării lucrează activ pe dimensiunea creării platformelor industriale într-un șir de raioane, în acest scop fiind planificată atragerea investitorilor autohtoni și străini.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.