Am avut o întrevedere de lucru cu Grigore Filipov, președintele raionului Dubăsari

Am discutat mai multe chestiuni legate de dezvoltarea social-economică a regiunii, inclusiv despre reabilitarea drumurilor, renovarea unor obiecte sociale și instituții de învățămînt, despre problemele din agricultură.

101667788_4501848109841159_1112155457444642816_o-300x200 Am avut o întrevedere de lucru cu Grigore Filipov, președintele raionului Dubăsari

În mod special ne-am axat pe situația din satele Molovata Nouă, Vasilievca, Cocieri și Roghi, care sînt situate pe malul stîng al Nistrului și care practic s-au pomenit rupte de restul teritoriului Republicii Moldova, după ce administrația transnistreană a instituit și ulterior a prelungit pînă la 15 iunie regimul stării de urgență.

Locuitorii satelor respective sînt nevoiți să folosească bacul plutitor peste Nistru, întrucît drumul care unește aceste patru localități cu malul drept al Nistrului trece printr-un segment al teritoriului transnistrean și, la momentul dat, este blocat de către structurile transnistrene. Bacul plutitor nu face față fluxului de transport auto și în consecință, oamenii sînt nevoiți să stea în rînd aici din noapte.

I-am comunicat dlui Filipov că intenționez să discut această situație cu conducerea Transnistriei, ca să identificăm soluții pentru simplificarea circulației pasagerilor din satele raionului Dubăsari.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.