Am avut o întrevedere de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova

Am discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la interacțiunea dintre conducerea Moldovei și această organizație internațională, dar și despre activitatea OSCE pe teritoriul Republicii Moldova.

118765757_4938366206189345_306309153149649137_o-300x229 Am avut o întrevedere de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova

În contextul lansării campaniei prezidențiale în țara noastră, în mod special am vorbit despre participarea OSCE și ODIHR la monitorizarea procesului electoral. Am subliniat faptul că Republica Moldova este interesată de o bună cooperare cu observatorii OSCE.

În acest context, am menționat importanța poziției consolidate a partenerilor internaționali, care a fost exprimată de nenumărate ori în anii precedenți în Declarația comună a Consiliului de Miniștri ai Afacerilor Externe din cadrul OSCE. În document este subliniat faptul că soluționarea cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean trebuie să fie realizată pe baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria, cu respectarea garantată a drepturilor politice, economice și sociale ale populației din regiune.

De asemenea, am analizat rezultatele întrevederii pe care am avut-o la finele lunii iulie cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski subliniind importanța implementării în continuare a măsurilor de consolidare a încrederii. În acest context, am făcut un schimb de opinii vizavi de pregătirea următoarei runde de consultări în formatul „5+2”.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.