Am avut o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, reprezentant special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană

Astăzi am avut o nouă întrevedere cu diplomatul austriac Thomas Mayr-Harting, reprezentant special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană. Întrevederea s-a desfășurat după negocierile pe care le-a avut domnul Mayr-Harting cu administrația Transnistriei și șefii misiunilor diplomatice din țările participante la formatul „5+2”.

104461367_2559717610935784_1907626736870450808_n-300x200 Am avut o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, reprezentant special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană

Am exprimat gratitudine pentru eforturile pe care Albania, în calitatea sa de Președinte al OSCE, le depune în raport cu Republica Moldova, valorificînd experiența domnului Thomas Mayr-Harting, care cunoaște bine tematica reglementării transnistrene.

În cadrul întrevederii de astăzi, am făcut un schimb de opinii mai detaliat cu referire la un spectru larg de chestiuni ce țin de actuala stare de lucruri privind reglementarea transnistreană. O atenție deosebită a fost acordată unor astfel de subiecte precum libera circulație a cetățenilor, telecomunicațiile, funcționarea sistemului bancar, precum și perspectivele de realizare a unor inițiative noi care ar conduce la consolidarea încrederii.

Pe final, am exprimat interesul părții moldovenești pentru continuarea dialogului deschis la diferite nivele în vederea atingerii unui progres substanțial în reglementarea transnistreană.

La întrevedere a participat și șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.