Am avut o întrevedere cu Ștefan Gațcan, doctor în științe medicale, profesor universitar, deputat în Parlamentul RM

În contextul Anului Lucrătorului Medical, am avut o întrevedere cu Ștefan Gațcan, doctor în științe medicale, profesor universitar, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

102664113_4519992501360053_7092254258656968704_o-300x200 Am avut o întrevedere cu Ștefan Gațcan, doctor în științe medicale, profesor universitar, deputat în Parlamentul RM

Am vorbit despre situația epidemiologică, despre problemele din domeniul sănătății mamei și copilului și necesitatea modernizării centrelor perinatale din țară, despre reformele efectuate în domeniul medicinii etc.

Totodată am discutat mai multe proiecte de legi care urmează să fie promovate în Parlament și vizează protecția activității profesionale în sistemul medical.

Deputatul a apreciat acțiunile întreprinse de actuala guvernare în vederea sporirii investițiilor în dezvoltarea sistemului medical din Moldova și susținerii personalului medical prin majorarea salariilor acestora.

Am fost unanimi în opinia că acest sector are o importanță primordială pentru sănătatea publică și trebuie întreprinse toate măsurile posibile de susținere a acestuia.

Menționez, că anul 2020 a fost decretat drept Anul Lucrătorului Medical și pînă la data de 10 iunie curent urmează să fie elaborat un plan de acțiuni privind desfășurarea acestuia.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.