Am avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, domnul Claus Neukirch

Subiectul principal pe care l-am discutat a fost situația actuală privind reglementarea transnistreană, în special măsurile de consolidare a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

106505689_4624445740914728_8437442230388958364_o-300x216 Am avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, domnul Claus Neukirch

Șeful Misiunii OSCE a salutat succesele obținute în acțiunile de îndeplinire a pachetului „Berlin-plus”, precum și eforturile comune ale conducerii Republicii Moldova, îndreptate spre avansare în procesul de reglementare.

Am fost unanimi în opinia că toți participanții la procesul de negocieri trebuie să întreprindă și în continuare acțiuni conjugate pentru a contribui la realizarea înțelegerilor obținute, orientate spre consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

De asemenea, am abordat subiectul privind organizarea unei întrevederi a Președintelui țării cu liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care ar putea avea loc la finele lunii iulie, începutul lunii august curent.

Pe finalul discuției, l-am asigurat pe domnul Claus Neukirch de intenția fermă a conducerii Moldovei de a apăra interesele, drepturile și libertățile cetățenilor Moldovei de pe ambele maluri ale Nistrului și am reiterat interesul personal de a activiza colaborarea cu OSCE.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.