Am avut o discuție în format online cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko

Am făcut un schimb de opinii cu privire la situația politică și economică din ambele țări, dar și din regiune. De asemenea, am vorbit despre măsurile ce se întreprind în vederea combaterii și prevenirii virusului COVID-19. Am apreciat activitatea colegilor belaruși pe această dimensiune, menționînd că fiecare stat acționează reieșind din propriile circumstanțe. Am mulțumit pentru invitația de a efectua un schimb de experiență a medicilor din ambele țări.

1-300x187 Am avut o discuție în format online cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko

În altă ordine de idei, am discutat evenimentele care vor fi organizate în țările noastre cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Am fost unanimi în opinia că Marea Victorie este o sărbătoare foarte importantă pentru popoarele noastre și am profitat de ocazie pentru a transmite felicitări cu acest prilej. Am remarcat că în Moldova, în legătură cu pandemia, evenimentele de amploare legate de aniversare vor fi transferate pentru 24 august, zi în care Moldova a fost eliberată de fasciști. Totodată, am fost impresionat de faptul că în Belarus, Parada Victoriei va avea loc pe 9 Mai, cu respectarea tuturor măsurilor de securitate.

În cadrul discuției am abordat și modul în care va fi organizată ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, preconizată pentru 19 mai la Minsk. Am menționat că ne vom conforma deciziei organizatorilor și, dacă va fi necesar de a veni la Minsk – o voi face, mai ales că la inițiativa mea, în cinstea conaționalului nostru, eroului Uniunii Sovietice, Ion Soltîs a fost confecționat un monument care urmează să fie dezvelit la Minsk, cu prilejul aniversării a 75-a a Marii Victorii.

Pe finalul convorbirii, am mulțumit omologului meu pentru deschiderea de a sprijini poporul moldovenesc în orice situație și de a intensifica raporturile de cooperare în toate domeniile de interes comun.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.