Am avut o discuţie foarte bună cu Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev

Am avut o discuţie foarte bună cu Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev în cadrul primei întrevederi dintre președinții statelor noastre, din ultimii aproape 10 ani.

Azerbaidjan este un stat într-o dezvoltare dinamică, care ne oferă mai multe exemple de administrare şi management eficient pe care le-am putea prelua.

Am menționat că în anul curent s-au împlinit 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Moldova şi Azerbaidjan, ceea ce confirmă trăinicia relaţiilor dintre statele şi popoarele noastre. Am reiterat interesul pentru dinamizarea dialogului politic bilateral la toate nivelurile.

Am subliniat că raporturile moldo-azere dispun de un mare potenţial, și am pledat pentru consolidarea și exinderea acestora, în special în domeniul economic. Reieşind din agenda curentă, am analizat posibilitatea organizării, în toamna acestui an, a unei şedinţe a comisiei interguvernamentale moldo-azere de cooperare comercial-economică, comisie, care nu s-a întrunit deja timp de 5 ani. Totodată, am examinat posibilitatea organizării unui business-forum moldo-azer.

Am abordat şi oportunitatea lansării unei curse aeriene directe Chişinău-Baku.

Pe lîngă cele menţionate, am subliniat necesitatea unei colaborării mai intense în sfera educaţională, culturală şi umanitară. Am discutat despre posibilitatea lansării unor proiecte cu caracter social, cu susținerea părții azere. De asemenea, am stabilit să intensificăm colaborarea interregională.

Președintele Azerbaidjanului a dispus elaborarea unui plan de acțiuni comun de realizare a unor proiecte avantajoase în diverse domenii de interes reciproc.

Am lansat invitația în adresa președintelui Ilham Aliyev de a efectua o vizită în țara noastră pe parcursul anului viitor.

Sînt convins că avem ce învăţa reciproc. Relaţiile dintre Moldova şi Azerbaidjan vor continua să se dezvolte intens.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.