Am avut o discuție complexă cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional

Am transmis un mesaj foarte clar. Eu sînt pentru cooperarea cu structurile internaționale, doar că poziția mea este categorică, această cooperare trebuie să fie în interesul Republicii Moldova și al cetățenilor săi. Am subliniat că sînt pe de o parte îngrijorat, pe de altă parte nu susțin mai multe prevederi ale Memorandumului de cooperare cu Republica Moldova, în partea ce ține de reforma sistemului de pensionare, înghețarea creșterilor salariale, majorarea tarifelor, limitarea volumului alocațiilor pentru subvențiile în agricultură.

De asemenea, am specificat faptul că Președinția va bloca legea amnistiei în forma sa actuală. Totodată, am abordat amplu subiectul cu privire la legea “miliardului”. Am comunicat poziția mea la acest capitol și faptul că în condițiile actuale Guvernul a găsit împreună cu cei de la Fond cea mai ușoară soluție – de a pune povara rambursării pe spatele cetățenilor Republicii Moldova.

M-am expus categoric împotriva faptului ca cetățenii Republicii Moldova să întoarcă banii furați. Voi insista pe anularea legii miliardului. Voi depune toate eforturile ca banii să fie rambursați de cei care au fost implicati in acest furt, voi pleda pentru penalizarea celor care se fac de vină, confiscarea și vînzarea activelor celor care au fost direct sau indirect implicați în fraudă. Reamintesc că primul subiect pentru ședința Consiliului Suprem de Securitate va fi anume cu privire la banii furați din sistemul financiar-bancar.

Sînt și alte soluții pentru rambursarea miliardului furat. În scurt timp voi face publică poziția mea. Am convenit să lucrăm la nivel de experți la acest subiect.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.