Am avut o discuție în format online cu șeful misiunii de monitorizare a FMI în Moldova, Ruben Atoyan

Am avut o discuție în format online cu șeful misiunii de monitorizare a Fondului Monetar Internațional în Moldova, Ruben Atoyan și reprezentantul permanent al FMI în țara noastră, Volodymyr Tulin. Am discutat un spectru larg de chestiuni legate de cooperarea Moldovei cu această instituție financiară internațională.

107593789_4665972133428755_4287401531221422463_o-300x201 Am avut o discuție în format online cu șeful misiunii de monitorizare a FMI în Moldova, Ruben Atoyan

În special, am discutat despre cele mai importante probleme social-economice din țara noastră, finalizarea reformei sectorului financiar și bancar, menținerea statutului independent al Băncii Naționale a Moldovei, politica bugetar-fiscală, politica energetică, combaterea corupției și consolidarea statului de drept.

De asemenea, am examinat perspectivele de elaborare și semnare a unui nou Program de cooperare dintre Republica Moldova și Fondul Monetar Internațional pentru următorii ani, în valoare de 550 milioane dolari SUA. Astfel, este preconizată o ședință a Consiliului Directorilor FMI deja în luna septembrie curent.

Misiunea FMI a desfășurat deja primele consultații în format online cu Guvernul și Banca Națională a Moldovei, iar activitatea în acest sens continuă, de aceea astăzi, am convenit să organizăm o nouă rundă de negocieri după încheierea misiunii în luna iulie.

 

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.