Am avut întrevederi cu dl Guillaume Scheurer, Ambasador al Confederaţiei Elveţiene în RM

Am avut întrevederi cu dl Guillaume Scheurer, Ambasador al Confederaţiei Elveţiene în RM, cu reşedinţa la Kiev și dl Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Elveţiei am făcut un schimb de opinii pe marginea agendei relațiilor bilaterale și m-am pronunțat pentru extinderea cooperării moldo–elveţiene și valorificarea potențialului comercial–economic existent. În context, am mulțumit pentru contribuţia la dezvoltarea social-economică a țării noastre și pentru implementarea cu succes a mai multor proiecte de asistenţă tehnică şi umanitară în domenii precum sănătate și aprovizionarea localităților Moldovei cu apă potabilă.

Am convenit asupra examinării posibilității de a organiza o vizită a președintelui Elveției în Republica Moldova, în toamna acestui an. Ținînd cont de faptul că Elveția este o țară care a desfășurat numeroase referendumuri, am convenit să facem un schimb de experiență în acest sens.

Totodată am solicitat asistența Elveției în problema reintegrării țării.

În dialogul cu ambasadorul Japoniei am exprimat încrederea că inaugurarea reciprocă a misiunilor diplomatice la Chişinău şi Tokyo va contribui la avansarea cooperării reciproc avantajoase.
Am mulțumit pentru cooperarea în diverse domenii de interes comun, în special, în domeniul agricol în realizarea proiectului 2KR de acordare a asistenţei tehnice, precum și am salutat interesul pentru majorarea exporturilor de vin a întreprinderilor moldovenești în Japonia.

Am salutat împlinirea a 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova cu ambele state – Elveția și Japonia.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.