Am avut consultări informale în cursul unei mese rotunde dedicate situației din Republica Moldova

Astăzi, în cadrul Conferinței Internaționale de Securitate, care se desfășoară la München, am avut consultări informale în cursul unei mese rotunde dedicate situației din Republica Moldova.

Am reiterat poziția că șansa pentru dezvoltarea Republicii Moldova ar putea fi realizată doar cu condiția susținerii unei politici externe echilibrate, cu menținerea și consolidarea principiului privind neutralitatea permanentă, cu alte cuvinte prin realizarea concepției „și…și…”, dar nu „sau…sau…” în raport cu Moldova.

În context, am prezentat tezele principale ale Conceptului „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”, reiterînd intenția de a continua eforturile întru realizarea principiilor expuse în acest document.

După încheierea lucrărilor mesei rotunde, planific să am întrevederi bilaterale cu liderii din străinătate, precum și să continuăm consultările informale pe platforma conferinței de la München, unde un Președinte al RM nu a participat încă din anul 2007.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.