Am avut astăzi o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella

Am discutat un șir de chestiuni legate de dezvoltarea și aprofundarea relațiilor moldo-italiene în toate domeniile de interes comun.

1-10-300x200 Am avut astăzi o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella

Am constatat cu regret că pandemia COVID-19 a stopat schimburile existente anterior între țările noastre, inclusiv la capitolul circulației libere a persoanelor. În acest context, m-am adresat Președintelui Mattarella cu rugămintea de a permite intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Italia cu condiția prezentării certificatelor de testare la COVID-19 și efectuării, în caz de necesitate, a testări repetate imediat după intrare în Italia.
În altă ordine de idei, am apreciat sprijinul Italiei în promovarea agendei de reforme a Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce vizează integrarea europeană a țării noastre.

Am salutat faptul că în Republica Moldova sunt înregistrate circa 1400 de întreprinderi cu capital italian iar investițiile în capitalul social fiind de circa 1,8 miliarde de lei, astfel Italia plasându-se pe locul doi după numărul întreprinderilor cu capital străin în țara noastră. În 2019, Italia s-a situat pe locul patru la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 7,8% în comerțul total.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.