Am asistat la Sfînta Liturghie din Biserica ortoxă "Sfînta Marea Muceniţă Ecaterina" de la Roma

Am asistat la Sfînta Liturghie din Biserica ortoxă “Sfînta Marea Muceniţă Ecaterina” de la Roma, oficiată de conducătorul parohiilor ortodoxe din Italia, Episcopul Matei.

La slujbă au fost prezenți foarte mulţi originari din Moldova. Biserica este locul unde cel mai des merg compatrioții noștri de la Roma. Este foarte bine că, aflîndu-se chiar peste hotare, concetățenii noştri rămîn credincioşi tradiţiei ortodoxe.

Am exprimat recunoştinţă părintelui Matei pentru că se îngrijeşte de hrana spirituală a moldovenilor, aflaţi departe de Patrie.

Am dăruit bisericii de la Roma icoana a 12 Sfinți moldoveni și totodată am informat reprezentanții bisericii, dar și enoriașii despre faptul că ieri am abordat cu conducerea Sfîntului Scaun subiectul deschiderii mai multor localuri pentru bisericile noastre creștin ortodoxe pe teritoriul Italiei.

Totodata, în discuțiile pe care le-am avut aici cu conaționalii noștri am abordat mai multe subiecte ce țin de situația din țară și de peste hotare, dar și problemele cu care se confrunta concetățenii noștri aici, în Italia. În mod special, ne-am axat pe necesitatea semnării unui acord în domeniul pensiilor și a protecției sociale, necesitatea recunoașterii titlurilor de studii ale moldovenilor aflați în Italia și altele.

Le-am comunicat că mîine voi avea o întrevedere cu Președintele Republicii Italiene Sergio Mattarella pe care îl voi informa despre aceste chestiuni și voi solicita urgentarea soluționării acestora.

Întîlnirea a fost urmată de o trapeză.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.