Aflîndu-mă la Soci, am profitat de ocazie și am organizat tradiționala întrevedere cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti

Aflîndu-mă la Soci, am profitat de ocazie și am organizat tradiționala întrevedere cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din oraşul Soci și din regiunea Krasnodar.

În cadrul dialogului, am abordat subiecte cu privire la situația internă și politica externă a Republicii Moldova, precum și despre mersul înțelegerilor și a acordurilor asupra cărora am convenit în cadrul întrevederilor cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Am menționat că în primăvara anului curent, în urma aplicării amnistiei migraționale, zeci de mii de moldoveni aflați ilegal pe teritoriul Rusiei au reușit să se legalizeze, dar dat fiind faptul că sînt încă mulți moldoveni care nu au reușit să facă acest lucru, în cadrul întrevederii mele cu Vladimir Putin de la Soci, am solicitat amnistierea cetăţenilor Moldovei, care au asupra lor încălcări ale articolului 27 al Legii federale nr. 114.

De asemenea, am discutat despre necesitatea deschiderii unui număr mai mare de secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse. Reieşind din numărul de cetăţeni ai RM în FR, precum şi din numărul de buletine, trebuie să fie deschise nu mai puţin de 150 de secţii de votare.

Totodată, am reiterat faptul că voi face tot posibilul ca diaspora să fie reprezentată în următorul Parlament.

Concetățenii noștri sunt foarte mulțumiți de astfel de întrevederi deoarece au posibilitatea de a relata problemele cu care se confruntă direct șefului statului și totodată sunt informați din prima sursă despre evenimentele de pe agenda politică a țării.

Fiecare întrevedere de acest gen mă convinge de faptul că oamenii noștri sunt avuţia noastră, oriunde s-ar afla ei – în Moldova sau peste hotare. Vom continua dialogul și consolidarea diasporei moldovenești din toate colțurile lumii.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.