Adresez sincere felicitări tuturor elevilor, părinţilor şi profesorilor cu prilejul începutului noului an şcolar – 1 septembrie

Sărbătoarea zilei de 1 septembrie pentru noi toți reprezintă o asociere cu primul sunet de clopoţel, primul profesor şi multe emoţii. Este un început de noi descoperiri.

Le doresc tuturor elevilor succese la învățătură, sănătate, sîrguință, şi numai note bune. Părinților și profesorilor – răbdare şi înţelepciune pentru a creşte şi educa personalităţi adevărate.

Cu prilejul începutului de nou an școlar, am participat la festivitatea consacrată Primului sunet, de la gimnaziul moldovenesc ”Vasile Alecsandri” și gimnaziul rus ”Prometeu”, din satul Copanca, raionul Căușeni.

Gimnaziul ”Vasile Alexandri”, a fost fondat la 11 noiembrie 1964 și în prezent aici își fac studiile circa 140 elevi. Cu regret, autoritățile intenționează să închidă gimnaziul respectiv prin așa zisa optimizare a instituțiilor de învățămînt.

Liceul rus ”Prometeu” a fost reorganizat în gimnaziu în 2015 în urma unei crize demografice. În prezent în cadrul gimnaziului învață 160 elevi.

Am menționat că vom depune toate efoturile ca instituțiile de învățămînt din satele si orașele noastre să nu fie închise. Vom identifica soluții de motivare și majorare a salariilor cadrelor didactice. În mod special vom ține cont de necesitățile școlilor din regiunea respectivă pentru a acorda sprijinul necesar în vederea bunei lor funcționări.

Le-am urat copiilor succese mari la învățătură, multă perseverență, rezultate pe măsura așteptărilor. Am oferit în dar mai multe calculatoare pentru sălile de informatică și inventar școlar.

http://www.presedinte.md/rom/presa/mesaj-cu-ocazia-inaugurarii-anului-de-studii-2017-2018

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.