Adresare Primarului General de Chişinău

Domnule cavaler Dorin Chirtoacă,

Domnule cavaler Dorin Chirtoacă,

Peste 90.000 de locuitori ai municipiului Chişinău în mai puțin de trei luni de zile au semnat pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului. Aceste 90.000 de semnături reflectă doar o parte din chişinăuenii care doresc o SCHIMBARE cardinală în modul de administrare a capitalei. Iar acest lucru începe de la schimbarea conducerii, de la demisia dumitale Dle Chirtoacă.

Vă este bine cunoscut că înregistrarea oficială a grupului de iniţiativă a fost respinsă în mod surprinzător, antidemocratic, de Judecătoria Centru. Este probabil pentru prima dată în istoria unor astfel de procese cînd instanța de judecată în mod flagrant încalcă drepturile cetățenilor fără nici un fel de explicație plauzibilă. Înţeleg că pentru dumitale acea decizie n-a fost surprinzătoare…doar așii din mînecă și fraudele sunt atuurile principale ale găștii liberale și membrilor familiei Ghimpu-Chirtoacă.

Aceste 90.000 de semnături, acumulate în cadrul unei campanii sociale – au o putere morală, socială şi politică importantă. Orice politician responsabil şi care respectă cel puţin cetăţenii, dacă nu pe sine, ar ţine cont de aceste semnături.

Dacă pretindeţi că sunteţi un politician democrat, ar trebui să luaţi în considerare opţiunea cetăţenilor, care doresc să-şi exprime opinia acum, prin referendum, nu tocmai peste un an şi jumătate, la alegeri, când unele procese în capitală ar putea deveni ireversibile în dezastrul lor.

Sute de mii de locuitori ai municipiului sunt în dezacord cu ceea ce faci dumitale la Primărie. Mai mult, în Chişinău este încetăţenită opinia că dumitale ai obţinut acest mandat prin metode neloiale, adică necinstite. În asemenea situaţie, nu vă cer demisia de onoare, ştiu că o asemenea cerere nu va fi onorată.

Dar consider că cel mai corect ar fi ca dumneata să renunți la presiunea asupra factorilor de justiție și să accepţi organizarea unui referendum municipal, care să pună punctul pe i şi să demonstreze adevărata atitudine a orăşenilor faţă de primar.

Referendumul este cel mai corect şi democratic mod de a soluţiona un litigiu social. Iar noi acum avem în Chişinău un litigiu social, dintre sutele de mii de chişinăueni, pe de o parte, şi primarul Dorin Chirtoacă, pe de altă parte. Sunteţi suficient de democrat şi curajos să acceptaţi provocarea referendumului? Aveţi suficient cavalerism pentru un asemenea gest, sau titlul de cavaler care v-a fost conferit e doar o pomană gratuită?

Dacă aveţi curaj, domnule cavaler, puteţi încuraja consilierii liberali, precum şi pe alţii, să voteze în Consiliul Municipal decizia de organizare a unui referendum municipal. Publicul stă cu ochii pe dumitale să vadă cum vei proceda, cavalereşte sau nu.

Votul pentru organizarea referendumului, la care puteţi contribui, va fi un gest de bun simţ şi de adevărat patriotism pentru capitala ţării noastre.

În aşteptarea unui gest cavaleresc, fără aşi în mînecă.

Igor Dodon, preşedintele grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului de demitere a Primarului General de Chişinău.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.