Adresare personală către președintele României, domnul Klaus Iohannis

In calitate de lider al celui mai influent partid si din parte celei mai mari fracțiuni parlamentare din Republica Moldova am pregătit o adresare personală către președintele României, domnul Klaus Iohannis, în care exprim îngrijorarea noastră cu privire la tensiunile care se produc în societatea moldovenească.

În aceste săptămîni am avut zeci de întîlniri în raioane și sate și am văzut că oamenii sunt foarte revoltați de acțiunile unioniste care se produc în Moldova în ultima perioadă. Au mai fost așa acțiuni și înainte, dar acum ele s-au accentuat vizibil și au devenit agresive.

Există riscul unor ieșiri violente necontrolabile din partea cetățenilor, dacă lucrurile vor evolua tot așa în continuare. Acțiunile unioniste trezesc sentimente naționaliste acute în raioanele țării și formează o psihologie de dușmănie față de România în rîndul cetățenilor moldoveni.

Pentru a evita asemenea fenomene, pentru a atenționa asupra spiritelor care se creează, pentru a combate provocările din parte organizațiilor unioniste, m-am adresat președintelui României cu solicitarea de a demonstra că Bucureștiul respectă statalitatea moldovenească și nu are nicio pretenție teritorială față de țara noastră.
Sperăm că domnul președinte Iohannis va înțelege demersul nostru și va avea un răspuns adecvat.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.