Adresarea către concetăţeni

Stimaţi prieteni!

Stimaţi prieteni!

Vreau să-mi exprim o dată în plus indignarea profundă faţă de noua acţiune de despotism a guvernării, care, prin intermediul sistemului judiciar aflat sub control, a pus punct în operaţiunea de înlăturare din cursa electorală a unuia dintre cele două partide de opoziţie. Este vorba despre formaţiunea lui Renato Usatîi „PATRIA”.

Guvernarea a demonstrat a cîta oară neglijarea totală a principiilor democratice de drept, de legalitate şi a normelor morale. Sîntem nevoiţi să constatăm că misiunile diplomatice occidentale, precum şi organizaţiile internaţionale, mai multe dintre care au fost rugate de către noi să intervină imediat în situaţia creată, din păcate, nu au putut sau nu au dorit să oprească acest proces şi să facă ca situaţia să revină în cîmpul de acţiune al legii şi al bunului simţ.

Vreau să-mi exprim sincerul regret  în legătură cu faptul că socialiştii au pierdut un potenţial partener de coaliţie de centru-stînga în viitorul legislativ. Guvernarea conştientizează că pierde alegerile şi a fost nevoită să recurgă la cele mai perfide metode de luptă cu concurenţii politici.

Astăzi, a avut loc conferinţa de presă a lui Renato Usatîi. Sînt absolut de acord şi îi împărtăşesc poziţia vizavi de indecenţa guvernării şi de complicitatea lui Voronin în complotul legat de excluderea opoziţiei din alegeri.

Îi mulţumesc lui Renato pentru cuvintele de susţinere şi urările de succes pentru Partidul Socialiştilor la alegeri. Ne dăm seama că mulţi adepţi ai „PATRIEI” sînt şi mai supăraţi pe guvernare, decît ceilalţi cetățenii ai ţării. 

Totuşi, noi, socialiştii, în calitatea noastră de unicul partid de opoziţie, rămas în cursa electorală, partid ce va intra în Parlament cu un rezultat neplăcut pentru guvernare şi neașteptat de mare pentru mai multă lume, considerăm că, în momentul în care ţara se află în prag de colaps economic şi a unei crize bancare acute, fiecare vot împotriva guvernării, folosit cu bună ştiinţă nu în folosul opoziţiei, ci declarat drept „nul”, reprezintă un lux de neiertat. Cred cu toată sinceritatea că societatea moldovenească îşi dă prea bine seama că nemulţumirea faţă de actuala guvernare este exprimată, potrivit mai multor sondaje de opinie, în raport de 60-80% . Totuşi, una sînt sondajele şi alta este şansa reală de arunca actuala guvernare la gunoiştea istoriei, cînd fiecare vot,  exprimat în sprijinul opoziţiei, împotriva partidelor de guvernare, este extrem de important.

Ore numărate au rămas pînă la 30 noiembrie, ultima zi a actualei guvernări. Soarta lor este în mîinile voastre – sau să continue să-şi bată joc de popor cîţiva ani sau chiar cîteva luni în plus, sau să plece în istorie şi să fie atraşi la răspundere pentru fărădelegile comise.

Astăzi este ziua tăcerii. Este interzisă agitaţia pentru careva partide. De aceea, stimaţi compatrioţi, vreau să vă rog să nu uitaţi lucrul cel mai important. Aproximativ cinci ani de zile partidele de guvernămînt nu au observat existenţa dumneavoastră, fiind preocupate de umplerea propriilor buzunare şi de promovarea voinţei străine, a valorilor străine, executînd ordinele patronilor săi din Occident. Anume mîine, 30 noiembrie, aveţi una dintre puţinele şanse de a da un răspuns dur şi clar maşinii de stat, care v-a manipulat în aceşti ani prin propriile surse mass-media, care a existat într-o realitate proprie, paralelă cu cea a cetăţeanului de rînd al ţării proprii. Aveţi posibilitatea să puneţi un „doi” apăsat acestei guvernări, votînd pentru opoziţie.

Vă rog. Nu staţi acasă. Veniţi cu toată familia la votare. Votaţi aşa cum vă dictează inima şi cugetul. Oligarhii de la putere visează ca toţi oponenţii lor să stea acasă sau ca votul lor să fie declarat „nul”. Cred în înţelepciunea poporului moldovenesc. La urna pentru votare veţi fi doar dumneavoastră şi convingerile dumneavoastră. Exprimaţi-vă! Un vot poate părea lipsit de importanţă, dar împreună putem pune capăt acestui experiment social-economic umilitor asupra poporului moldovenesc, care durează pe parcursul ultimilor cinci ani.

Împreună vom obţine schimbări! Împreună vom schimba guvernarea!

Vă promit – noi, socialiştii, nu Vă vom dezamăgi!

Cu tot respectul, Igor Dodon

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.