Adresare către cetățeni în contextul situației de criză pandemică pe care RM o traversează

M-am adresat cu un apel către cetățeni în contextul situației de criză pandemică pe care Republica Moldova o traversează.

Am menționat că măsurile ferme luate până acum de Consiliul Suprem de Securitate și de Guvern au reușit să limiteze răspândirea infecției cu COVID-19 și, ca rezultat, până azi să avem relativ puține cazuri confirmate. Dar ar putea fi și mai puține cazuri dacă unii dintre cei infectați ar fi manifestat responsabilitate și nu ar fi transmis virusul, fără a avea grijă de siguranța proprie și a celor apropiați.

În calitate de Președinte al Republicii Moldova și conducător al Consiliului Suprem de Securitate am decis să mă adresez Guvernului cu solicitarea de a iniția decalararea stării de urgență.

Această măsură este necesară pentru ca instituțiile statului să poată acționa cît de rapid posibil și să nu aibă impedimente birocratice. Iar în cazul în care ne vom confrunta cu o creștere alarmantă de cazuri de infecție în anumite zone, să putem lua măsuri imediate pentru a izola focarele.

Textul integral al Adresării le puteți prelua, accesînd link

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.