A avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia am discutat mai multe subiecte legate de gestionarea crizei COVID-19

Astăzi a avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia am discutat mai multe subiecte legate de gestionarea crizei COVID-19 și acțiunile pe care instituțiile de stat urmează să le întreprindă în acest sens.

1-2-300x204 A avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate în cadrul căreia am discutat mai multe subiecte legate de gestionarea crizei COVID-19

În cadrul ședinței am constatat în mod repetat faptul că pandemia COVID -19 este o amenințare la adresa Securității Naționale a țării noastre și spre regret, ajungem la cel de-al patrulea scenariu, în care numărul persoanelor infectate depășește cifra de 1000. Din acest punct de vedere, astăzi am analizat gestionarea crizei COVID-19 în patru domenii: sistemul sănătății, securitatea alimentară, sistemul economic, bugetar, monetar și bancar, situația criminogenă în țară.

Pe finalul briefing-ului după ședința Consiliului Suprem de Securitate am făcut câteva concluzii, venind cu un mesaj către personalul din linia întâi:

– instituțiile statului sunt pregătite pentru intrarea în perioada de vârf a crizei pandemice, urmează să trecem cu toții printr-un cutremur destul de mare, avem exemplele țărilor foarte dezvoltate care ne indică și intensitatea care urmează, însă putem împreună să limităm pagubele pe care acest cutremur le va lăsa în urmă dacă avem încredere unii în alții, dacă ne vom ajuta unii pe alții, dacă fiecare dintre noi va da o mână de ajutor medicilor și funcționarilor care se vor lupta în linia întâi.

– fără a spune vorbe mari, în următoarele zile și săptămâni dăm testul nostru ca națiune, iar eu sunt foarte convins că vom trece cu bine acest test dacă fiecare cetățean va înțelege rolul personal direct pe care îl are în gestionarea acestei crize.

Adresez un mesaj personalului medical și tuturor funcționarilor implicați în linia întâi, în lupta cu această pandemie:

Avem deja o luna de când suntem zi de zi în lupta cu acest virus, știu că mulți dintre voi sunteți foarte obosiți, speriați, nu v-ați văzut familiile de mult timp, v-ați dori să activați în condiții mai bune, vă doriți să se termine cât mai repede acest coșmar și să vă întoarceți la viața normală.

Am avut în această perioadă ocazia să vă întâlnesc pe mulți dintre voi și sunt extrem de mândru de tăria voastră de caracter, de profesionalismul si curajul de care dați dovadă.

Voi realmente sunteți eroii noștri și cred că în această perioadă redefiniți noțiunea de patriotism și nu doar îi însănătoșiți pe cei bolnavi, dar ne însănătoșiți pe noi ca națiune!

Vreau să vă mulțumesc pentru toate acestea și să vă asigur că ceea ce faceți nu va rămâne nerăsplătit, atât de către stat, cât și de către societate!

https://www.youtube.com/watch?v=oaVlvY0rlmQ

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.