Select Page

Maia Sandu a declarat că Moldova poate adera la Uniunea Europeană fără o parte din teritoriul său — Transnistria

17.09.2024

Astfel de declarații nu surprind, ele sunt în spiritul retoricii lui Oazu Nantoi și Vasile Șoimaru. Este o retorică de distrugere a țării.

Vreau să-i reamintesc doamnei Sandu că, potrivit Constituției, Președintele Republicii Moldova este garantul suveranității, independenței naționale, unității și integrității teritoriale.

Când a trebuit să justifice schemele dubioase ale lui Andrei Spînu privind gazul, ea declara: „Nu voi vinde nicio bucată de pământ, pentru ca să avem jumătate de an gaze mai ieftin.” Dar pentru integrarea europeană sunteți gata, doamna Sandu?

Poziția Partidului Socialiștilor rămâne neschimbată: orice integrare este posibilă doar împreună cu Transnistria. Acolo locuiesc peste 455 de mii de oameni, dintre care peste 350 de mii sunt cetățeni ai Moldovei, și nu avem nici dreptul moral, nici juridic să ignorăm interesele lor, cu atât mai mult să renunțăm la ei.

Astfel de declarații, deocamdată încă a președintelui Moldovei, reprezintă o adevărată trădare de Patrie. Sper că cetățenii vor trage concluziile corecte, iar în urma viitoarelor alegeri, președinte va deveni un adevărat patriot, care nu va împărți malurile drept și stâng ale Nistrului, ci va face totul pentru reintegrarea lor.