Am avut o discuție foarte productivă cu dl. Jean-Claude JUNKER, președintele Comisiei Europene

Am ținut să mulțumesc în numele poporului Republicii Moldova pentru asistența pe care a acordat-o Uniunea Europeană țării noastre în ultimii ani, în special cea financiară, proiectele de investiiții în infrastructură, regimul liberalizat de vize.

Totodată am accentuat că această asistență masivă, poate cu excepția regimului liberalizat de vize, nu a fost simțită pe deplin de cetățenii simpli din Republica Moldova, și acest lucru se datorează în primul rînd guvernărilor corupte care s-au perindat ani la rînd în țară, acoperindu-se cu denumirea de pro-europeni. Astfel lupta cu corupția, reforme reale în domeniile reformării procuraturii, independenței justiției și mass-mediei ar fi cele mai prioritare acțiuni la care ar trebui să fie atrasă atenția atît în țară, cît și din exterior.

Am discutat cu dl presedinte despre necesitatea restabilirii în regim de urgență a relațiilor cu Federația Rusă, în special pe dimensiunea comerțului. Reiterez, discuțiile în format Republica Moldova, Rusia, UE ar fi o posibilitate și un mecanism de revenire la normalitate în aceste relații și de scoatere a blocajelor existente.

Astăzi, am avut discuții foarte bune, aici, la Bruxelles și am transmis acele mesaje pe care le consider corecte, necesare, urgente în interesul țării și al cetățenilor noștri. Sînt sigur că, împreună, vom găsi soluțiile optime pentru o bună parte a problemelor cu care ne confruntăm de mai mult timp.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.