25 de ani de la formarea Brigăzii 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”

Cu prilejul marcării a 25 de ani de la formarea Brigăzii 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” am participat la Ceremonia consacrată acestei aniversări frumoase.

Am adresat sincere felicitări tuturor celor care și-au servit sau își servesc, cu credință, Țara, în cadrul acestei unități militare.

Unitatea militară care poartă numele unui dintre cei mai de vază domnitori ai Țării Moldovei, a dat dovadă de profesionalism și devotament, confirmat de generațiile de militari și angajații civili care și-au executat aici serviciul.

Țin să subliniez contribuția substanțială a efectivului Brigăzii la menținerea stabilității în zona de securitate a regiunii transnistrene a Republicii Moldova. În cadrul acestei misiuni de importanță statală, militarii Brigăzii reprezintă un factor de nădejde.

De asemenea, remarc curajul și spiritul de sacrificiu al militarilor care execută misiuni de dezamorsare și nimicire a obiectelor explozive depistate pe teritoriul țării. Pe parcursul acestor ani, geniștii Brigăzii au participat la peste 300 de deminări.

Totodată, Armata Națională trebuie să răspundă așteptărilor cetățenilor, care deseori sunt afectați de diverse calamități naturale, devenite în ultimul timp tot mai imprevizibile. Astfel, ajutorul imediat pe care l-a acordat efectivul Brigăzii 2 Infanterie Motorizată populației din satele și orașele republicii la lichidarea urmărilor ninsorilor abundente din această primăvară, este unul deosebit de substanțial.

În semn de apreciere a profesionalismului și a rezultatelor remarcabile obţinute de efectivul unităţii în îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice, pentru merite în asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităţilor și pentru contribuția adusă la sporirea prestigiului Armatei Naționale, am conferit Ordinul „Credință Patriei” clasa I, Brigăzii 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare”.

Pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, profesionalismul manifestat în asigurarea unui înalt grad de pregătire a subunităților și cu prilejul aniversării a XXV-a a creării Brigăzii a 2-a Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” a Armatei Naționale, am conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova următorilor:

POSTICA Serghei – căpitan;​

CUJBA Alexandru – locotenent major;​

LUPAȘCU Vasile​- plutonier major;​

CEBAN Sergiu – plutonier;​

PURICI Serghei – sergent inferior;​

ROTARI Valeriu – soldat;​

PASCARIUC Nicolae – soldat.

În calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, voi depune și în continuare tot efortul pentru a susține Forțele Armate ale Republicii Moldova. Menționez că recent am elaborat și transmis spre examinare și aprobare Parlamentului proiectul de lege ce prevede revenirea la pachetul social pentru militarii Armatei Naționale. Sunt și alte inițiative și propuneri care le voi prezenta menite să motiveze militarii și să consolideze imaginea Armatei Naționale.

Sunt ferm convins, Armata Națională va contribui și pe viitor la întărirea statalității Republicii Moldova, educația tinerilor în spiritul demnității patriotice.

Versiunea imprimare

Postări recente

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.