Select Page

La 10 ianuarie 1475, Ștefan cel Mare a obținut o victorie strălucită în bătălia de la Vaslui (Podul Înalt) zdrobind imensa armată otomană, condusă de Suleiman Pașa

10.01.2024

Detaliile acelei lupte subliniază curajul și determinarea moldovenilor de a-și apăra pământul natal. În ciuda diferenței semnificative de forțe, Ștefan cel Mare, cu o armată de circa 40 de mii de oșteni, a reușit să învingă oastea turcilor, de circa 120.000 de luptători. Este o pagină de glorie și un exemplu de mare vitejie în istoria poporului nostru.

Astăzi, la cinci secole distanță, învățăm din sacrificiile eroilor moldoveni, căzuți în luptă, și ne închinăm în memoria lor veșnică. În semn de respect și recunoștință, împreună cu colegii din Partidul Socialiștilor, deputații și consilierii municipali ai PSRM și membrii organizației ”Voievod”, am depus flori la monumentul marelui domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt.

Este datoria noastră să păstrăm memoria despre aceste pagini glorioase ale istoriei, care au definit identitatea noastră, și să transmitem această amintire generațiilor viitoare.