Select Page

întrevedere cu Ľuboš Blaha

21.06.2024

Împreună cu Zinaida Greceanîi, Președintele de Onoare al PSRM, membrul grupului parlamentar de prietenie între Republica Moldova și Republica Slovacă, am avut o întrevedere cu Ľuboš Blaha, vicepreședintele parlamentului Slovaciei, vicepreședintele partidului „Direcția – Social-Democrația” (partid politic de centru-stânga din Slovacia, fondat și condus de prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, care se află încă în concediu medical în urma atentatului din mai).

În urma alegerilor recente, Ľuboš Blaha a devenit și deputat al Parlamentului European, obținând sprijinul a peste 187 de mii de cetățeni slovaci.

În cadrul dialogului am mulțumit pentru invitația de a participa la simpozionul internațional, care a reunit personalități politice cunoscute, deputați, jurnaliști, profesori din diverse state.

Am discutat despre relațiile dintre țările noastre. Am convenit să consolidăm cooperarea pe dimensiunea Parlamentului European cu reprezentanții slovaci, precum și să stabilim o colaborare interpartinică între PSRM și partidul „Direcția – Social Democrația”.

De asemenea, am inițiat o discuție privind cooperarea între raioanele Moldovei și regiunile Slovaciei.

Pe finalul întâlnirii, am solicitat să fie transmise cuvinte de susținere și urări de grabnică însănătoșire prim-ministrului Fico.