Select Page

Împreună cu vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, și membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, am avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Yan Wenbin

25.04.2024

În cursul dialogului, am făcut un schimb de opinii cu privire la stadiul actual al relațiilor de colaborare bilaterală, dar și asupra situației politice și economice din Republica Moldova și din lume.

Am adus mulțumiri părții chineze pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova în realizarea mai multor proiecte din domeniul economic, umanitar, tehnologic etc. Am exprimat convingerea că odată abordată pragmatic, cooperarea moldo-chineză, poate contribui considerabil la dezvoltarea mai multor sectoare cheie a Republicii Moldova, cum ar fi cel al turismului, al ocrotirii sănătății, al educației, a infrastructurii, a energiei regenerabile ș.a.

Am fost unanimi în opinia privind necesitatea consolidării și intensificării raporturilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc, spre binele ambelor popoare.