Select Page

Georgienii ne demonstrează în aceste zile ce înseamnă să te ghidezi de Interesul Național în deciziile de politică internă și externă

9.10.2024

Georgia nu va aplica sancțiuni împotriva Federației Ruse atât timp cât aceste sancțiuni sunt dezavantajoase pentru dezvoltarea economică și socială a poporului georgian. Georgia nu vrea să fie parte a războiului rece sau fierbinte din regiune și din lume.

Țările mature, independente politic și pragmatice anume așa trebuie să procedeze. Să se gândească la soarta din prezent și din viitor a cetățenilor. Și să acționeze nu promovând dușmănia, ci menținând bunele relații cu toți partenerii strategici.

Eu sunt convins că și Republica Moldova va avea doar de câștigat economic și social dacă va renunța să coparticipe la dușmănia dintre taberele geopolitice. Din cauza implicării guvernării PAS în războiul rece dintre Occident și Rusia, țara noastră a avut doar de pierdut în export, în domeniul agricol, în demografie, în relațiile interetnice. Ne-a fost dezbinată biserica și ni se impun în mod agresiv „valorile” lgbt-ului, inclusiv în școli. Sub guvernarea-marionetă PAS, Republica Moldova a devenit colonie și teren de manevre pentru țeluri străine.

Interesul unor actori politici din Occident pentru a controla Moldova este atât de mare, încât ei fac gesturi disperate de a menține cu orice preț la putere pe Maia Sandu. Ea este executorul lor politic, e cea care le-a permis să pună în jug țara și să o pregătească pentru aderare la NATO. Iar vizita din aceste zile a doamnei Ursula von der Leyen, în toiul campaniei electorale, arată că acești demnitari din străinătate pot sfida principiile democrației și își permit să influențeze direct procesul electoral din țara noastră. Asta arată cât de mare este dorința lor de a controla Moldova prin marionetele docile din PAS. Și asta arată cât de nesigură a devenit Maia Sandu, care simte că poate pierde în aceste alegeri.

Stimați cetățeni,

Puterile mari se vor lămuri și fără de noi în conflictele lor și este vital pentru noi să nu devenim victime colaterale ale proceselor violente din regiune și să nu aducem dezbinarea, sărăcia, ura și războiul la noi în țară. Iar Georgia ne oferă un exemplu demn în acest sens. Să fim stăpâni la noi acasă și să avem ca reper Interesul Național al Republicii Moldova, și nu ceea ce ne propun cu viclenie ambasadorii intereselor străine.